El Centre d'Estudis presenta un nou llibre i projecta pel·lícules antigues de la Canonja - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dijous, 17 de març del 2022

El Centre d'Estudis presenta un nou llibre i projecta pel·lícules antigues de la Canonja

El Centre d'Estudis està realitzant aquest mes de març un seguit d'actes. Començant per la seva Assemblea General Ordinària que s'ha fet el dimarts 15 a la sala d'actes dels Serveis Socials de l'ajuntament (antiga Caixa Rural).

El següent acte ha estat la presentació del llibre "La Prova d'Holanda", del canongí Josep Llop Tous. Aquesta publicació -la seva primera en format novel·la- ha estat editada per Silva Editorial. La presentació s'ha fet el dimecres 16 de març a les 19 hores a la sala d'actes de la Nova Amistat. L'han presentat el Francesc Roig (president del CECPC i de la Societat La Nova Amistat), Manuel Rivera (director de Silva Editorial) i el filòleg -i exconseller de la Generalitat i expresident de la Diputació- el vila-secà Joan Maria Pujals.

Aquesta novel·la històrica narra les vivències del comerciant holandès Joan Kies, qui es va establir a finals del segle XVII i principis del XVIII al Castell de Vila-seca (el qual es pot veure en la portada del llibre -amb molta semblança amb el nostre Castell de Masricart-) i que va esdevenir cònsol d'Holanda a Barcelona, i es va integrar plenament en la nació i identitat catalana. 

https://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Kies_Helmont


 

Fotografies: Pep Espasa

Acabaran aquest seguit d'actes amb la projecció de diverses gravacions de pel·lícules sobre la Canonja. Aquest material es va recuperant sota el projecte de Memòria Canongina endegat per l'entitat: 

https://memoriacanongina.cat

https://www.facebook.com/memoriacanongina

http://centreestudiscanongins.org/



SEGUEIX L'ESTÍMUL!
Introdueix el teu correu electrònic per rebre un avís amb els nous articles.
No te'n perdis cap!

   

I si vols publicar un contingut, només cal que ens escriguis a: estimul@gmail.com
Tots fem l'Estímul!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Bottom Ad

Pages