La diada de Festa Major en imatges - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dilluns, 16 d’agost del 2021

La diada de Festa Major en imatges


Aquesta Festa Major ens ha deixat imatges diferents a les dels altres anys. Ja sigui per haver de reinventar alguns dels actes, a conseqüència de les mesures de prevenció establertes per la pandèmia, com per haver presentat tres elements tradicionals nous al Seguici Festiu i haver-se constituït la Comissió d'Entitats del Seguici Canongí, formada pel Ball de Diables (amb la incorporació del Mamut com a bèstia de foc), el Mico (remodelat i presentat en l'activitat El Gran Canvi), i els Amics dels Gegants i Grallers de l'Orfeó Canongí (amb els gegants Bià i Esperança i els nanos de la Daina i el nouvingut l'Elies).

Tot seguit us deixem amb un recull de fotografies i vídeos que il·lustren aquest nou format de la diada de Festa Major.


§ Matinades als Terrats

Les matinades s'han reubicat per fer-se en diferents terrats distribuïts arreu del poble. El toc ha anat a càrrec dels grallers i timbalers de l'Aula de música tradicional El Tecler - Escola de Música de l'Orfeó Canongí.





Alguns canongins han continuat mantenint la tradició d'"esmorzar espaguetis" el dia de Festa Major. Aquest acte és ja una tradició que perdura des de fa més de vint anys, sorgida espontàniament d'un grup de jovent quan encara la festa de la nit de la vigília s'acabava al Pub Orfeó a la matinada quan sortia el sol.


§ Ofici Solemne

En la celebració de la missa de Festa Major a l'església de Sant Sebastià es va incloure un acte molt emotiu: la presentació del Ball Solemne dels Gegants de la Canonja. Una versió adaptada del magnífic Ball dels Gegants compost pel canongí Oriol Olivé Barberà i amb la coreografia de l'Iker Muñoz amb col·laboració de tota la colla.



§ Processó de Festa Major

Al finalitzar l'acte solemne els canongins han seguit en processó els passos de la imatge de Sant Sebastià, amb els seus portadors, i tots els elements del seguici que l'han acompanyat, amenitzats amb la música dels grallers So Nat i la cobla Cossetània. El trajecte s'ha adaptat escurçant-lo i ha estat el següent: carrer Bisbe Borràsplaça de la Vilacarrer Sant Sebastiàplaça de la O i retorn a la plaça de l'Església




§ Tanda de lluïment del Seguici Canongí

Tot seguit s'ha procedit a la mostra del Seguici Canongí, des de la plaça de l'Església fins a la plaça de la Raval, on s'han fet les balladetes individuals i conjuntes: en primer lloc el Ball del Mamut i el Ball dels Gegants, amb la música especial dedicada composta per l'Oriol Olivé; i també el nou Mico ballant la popular La Farola, també interpretada pels músics de l'aula El Tecler - Orfeó Canongí. I finalment unes demostracions col·lectives amb el Vine a la Festa dels Pets i l'Amparito Roca a càrrec de la cobla Cossetània.











Que per molts anys els canongins disfrutem d'una Festa Major amb tant sentiment i farcit d'elements tradicionals, que vagin creant un pòsit i un arrelament que marqui una identitat pròpia per la Canonja, de la mateixa manera com fan tants i tants altres municipis veïns i viles de tot Catalunya que col·lectivament constituïm el ric patrimoni cultural català. I ens faci sentir orgull i doni veritable sentit al fet de (tornar a) ser poble.

La Canonja, som i fem poble!


Estímul

(Fotografies i vídeos: Pep Espasa)


SEGUEIX  L'ESTÍMUL!
Introdueix el teu correu electrònic per rebre un avís amb els nous articles.
No te'n perdis cap!

   

I si vols publicar un contingut, només cal que ens escriguis a: estimul@gmail.com
Tots fem l'Estímul!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Bottom Ad

Pages