Barraques participatives? - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dimarts, 13 d’agost del 2019

Barraques participatives?

Aquest cap de setmana hem viscut la primera edició d'unes barraques sense la participació de les entitats que van impulsar aquest esdeveniment. Unes barraques on l'ajuntament ha tingut les mans lliures per fer el que ha volgut i com ho ha volgut fer. Les entitats que hi han participat ho han fet com a convidades per muntar les barres i vendre begudes.

Les barraques entenem que són un espai perquè les entitats es puguin donar a conèixer al poble. També és una oportunitat perquè puguin fer uns dinerets que els ajudin a desenvolupar les seves activitats, i a més són una eina excel·lent per promocionar el poble, fer unes barraques atractives per a la gent jove i, perquè no, també per les famílies, amb activitats durant el dia. Porta gent de casa però també gent de fora. Si volem un poble viu, l'hem de fer atractiu pels de dins i pels de fora, i en això les entitats també hi tenen molt a aportar.

No ens cansarem de dir-ho mai: les entitats són l'ànima del poble, són les que impulsen la cohesió social i la cultura, i han d'estar representades en tots els àmbits, sobretot en els culturals i socials.



Si repassem una mica com han anat enguany, ens trobem un cartell molt més atractiu que el de l'any passat, amb el que era previsible que vindria més gent. És per això que no entenem que hi hagués un aforament limitat només a 600 persones, fet que va provocar que el dia 10, amb Portobello (un grup que arrossega molt de públic) i els DJ canongins (que tenen també molt de públic), es creés una cua de prop de 200 persones que només podien accedir a un recinte (que com molt estava al 40% de la seva capacitat) a mida que anaven sortint gent del recinte.

Ens ha arribat informació respecte a que van calcular l'aforament en funció de l'assistència de públic de l'any anterior. Però és que el cartell d'enguany no té res a veure amb el de l'any passat. Era evident que vindria molta més gent. També ens ha arribat que l'aforament era causat pel fet que el pàrquing de la BASF està dintre d'un perìmetre de seguretat que permet una aglomeració màxima de persones (que entenem que eren aquestes 600), i que a més es necessitava un pla de seguretat que en cas d'alarma permetés el confinament d'aquestes persones per protegir-les. Sembla que el pla contemplava el confinament dins del Castell de Masricart.

I nosaltres ens preguntem: al Castell de Masricart hi caben 600 persones? Les 200 persones que feien cua al carrer estaven contemplades dins d'aquest pla? S'havien de buscar la vida pel seu compte en cas d'alarma? I el centenar més que estaven en grups al descampat del costat perquè sabien que no podien entrar i escoltaven la música des d'allà, estaven contemplats dins d'aquest pla d'emergència? No era més fàcil dins d'aquest pla d'emergència confinar la gent dins de la Cooperativa? Està molt més a prop que no pas el Castell i té molt més espai.

Un altre tema que ens va sobtar va ser la utilització de gots d'un sols ús. Ens agradaria que expliquessin per què no es van fer servir gots reutilitzables, com fins ara es feia. També ens agradaria que expliquessin quin és el compromís que té el nostre ajuntament amb el medi ambient.

Creiem que el nostre ajuntament hauria de donar unes quantes explicacions sobre com s'han desenvolupat aquestes barraques. Esperem que prengui nota de totes aquestes consideracions i altres que els hi puguin arribar, i que tenint ara un any pel davant fins a les properes barraques es trobin solucions per poder gaudir d'unes Barraques 3.0 més participatives, amb cartells de qualitat, amb activitats durant tot el dia realitzades per les entitats que hi participin, unes barraques respectuoses amb el medi ambient i que siguin un motiu d'orgull per al nostre poble i no una font de controvèrsia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Bottom Ad

Pages