Discurs d'any nou a l'Orfeó (1936, Antoni Bofarull Veciana) - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dijous, 20 de juny del 2019

Discurs d'any nou a l'Orfeó (1936, Antoni Bofarull Veciana)

Tot seguit, publiquem un altre escrit de la documentació aportada pel David Bofarull. En aquest cas, un discurs de cap d'any de l'Antoni Bofarull Veciana (Tonet) a l'Orfeó Canongí.


Un petit, diem-ne, discurs que vaig pronunciar a la revetlla del fi i principi del 1935-36.

Ja que m'invitan a parlar o més ben dit a expresar l'agraiment tan gran que sento per tots els dirigents i els que bonament amb els seus esforçus en honorat el nostre estimat Orfeó, donant-li un bon nom i una fama ben guanyada, com dic, ja que el meu estimat cusí m'invita (ancar que descareixo d'oratoria) molt gustos accepto, aprofitan aquesta avinentesa per poguer en primer lloc agrair amb tota la tendresa del meu cor, els favors morals i materials que em rebut i rebem del nostre més estimat "mestre", al que tots sensa distinció, tan respectem, alabem i debem molta part de la nostra felicitat. Puig gracias a ell el nostre Orfeó de cada dia es fá més popular donant lloc a fer grans festivals que honorant el nostre Casal i especialment la cultura i la moral que al costat dell respirem, imprecnan-nos cada dia més d'aquest aire tan saludable e indispensable per tots els homes que volen alternar amb sociatat ben educada.

També l'hi desitjo al nostre benvolgut J. Gols que aquest any que amb comensat sigui per vos plé de felicitat i de pau cristiana, que Déu hans el guardi forças anys per la seva glória, per el be del nostre Orfeó i de nussaltres.

A mes, amb tota l'ánima al més colorós agraiment i felicitació per el seu bon encert, els nostres dirigents -que tan bé saben prossedir, gracias a les bonas cualitats que tots gaudeixen. També per els seus sacrificis i bona actuació, felicito i agraeixo al benvolgut director de la sempre aplaudida Companyia lírica-drámatica tot al desvell que el seu cárrec requereix i que amb tanta bona voluntat aeserseix. També per els seus sacrificis i bona traça amb al seu travall que potser per molts passa despercebut, menys per els qui com nussaltres veiem cada dia la pasiencia que has nesecita i molt més tenir com ell té un gran amor al Orfeó, puig sensa ell se imposible fer tal cosa. No endevineu qui es aquest company? Doncs l'apuntador; l'amic Jaume Gils.

Per fí i cada ú per els seus sacrificis, a tots els meu agraiment. Especialment a les Senyoretes, més ben dit si ellas m'ho permetan, a les nostres amigas que tan respectem i tanta voluntat tenim, puig gracias a ellas podem dir que son las que completan la nostre felicitat.

Are res més tinc per dir-vos, nomes que demano un aplaudiment per l'analtiment del nostre Orfeó i per la felicitat espiritual i tamporal per cada ú de nosaltres.



Antoni







______________

Us animem a que compartiu a l'Estímul tota la documentació històrica que tingueu. Podeu publicar-la directament vosaltres mateixos; o ens la feu arribar per correu electrònic: estimul@gmail.com

Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Bottom Ad

Pages