Actes de la Mirada Violeta pel 25N - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dijous, 14 de desembre del 2023

Actes de la Mirada Violeta pel 25N

L'entitat Mirada Violeta ha organitzat diversos actes de cara el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere

El primer, realitzat la vigília, ha consistit en la xerrada/col·loqui "Dones de l'Iran: una revolució silenciada" a càrrec de la iraniana Faezeh Shafiee, parella del periodista canongí Lluís Miquel Hurtado. Aquesta conferència ha estat molt interessant, conscienciant-nos de la realitat de les dones iranianes, exposant la seva història reivindicativa i contínua lluita incessant per la llibertat envers les imposicions que pateixen, com la marxa contra l'obligatorietat del hiyab del 1979 o l'exemple de valentia de la Mahsa Amini el 2022 i les posteriors manifestacions multitudinàries en motiu del seu funeral. 

Moltes gràcies pel teu exemple, Faezeh!

Fotos: Pep Espasa

El dissabte 25N també s'ha celebrat al migdia un vermut musical a la terrassa de l'Orfeó Canongí, amb l'ambientació a càrrec de la DJ Xinena, i on les components de l'entitat Mirada Violeta han fet lectura del manifest que reproduïm tot seguit:



MANIFEST 25N 2023  

VAM SER, SOM I SEREM LES VEUS DEL TEU SILENCI!!!!

Bon matí i benvingudes:

Som conscients del que vivim i veiem…, un any més ens trobem en aquesta plaça per dir que JA N'HI HA PROU.

Som La Mirada Violeta, l’associació feminista nascuda després de la mobilització  per primer cop a La Canonja del 8M de 2019.

Ens vam presentar ja constituïdes el 8 de març del 2020, i des d'aleshores, amb pandèmia inclosa, no hem deixat de treballar per visibilitzar i defensar els drets de totes per tal d’avançar cap a un poble més feminista.

Avui som aquí per mostrar el nostre rebuig a la violència envers les dones: la violència física, psicològica i sexual, violència que es produeix tant a la vida pública com privada.

El 25 de novembre és el dia internacional per l'eliminació de les violències contra les dones, i no oblidem el motiu: El 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal varen ser brutalment assassinades per ser dones i activistes. El seu únic crim va ser lluitar pels seus drets contra el dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo.

Des de la Mirada Violeta continuem lluitant, perquè tenim clar que les violències masclistessón un problema que implica a tota la societat, no una qüestió que únicament afecta a les dones.

Som conscients que la nostra societat està realitzant canvis profunds en el rebuig social a la violència estructural contra les dones, però encara hem de seguir treballant. La nostra tasca com a persones ciutadanes, és identificar i frenar els fets que contribueixen a aquestes violències.

I això és una feina a fer, tant siguem dones o homes.

També és fonamental responsabilitzar als agressors en lloc de culpabilitzar les dones que la pateixen, no tanquem els ulls i acompanyem-les en aquesta situació.

 

Al nostre poble i gràcies a començar a mobilitzar-nos estem aconseguint petites victòries i sobretot estem visibilitzant la necessitat de canvi.

La incorporació del punt lila en alguns actes festius, sobretot dejoves,fan que a poc a poc tinguem espais segurs per gaudir, a l’hora de poder fer arribar la informació i el suport per tenir una festa sense d’agressions, lliure, segura i feminista. Festa lliure, fes-te lliure!

 

Que en aquesta nova legislatura s'hagi creat la regidoria de feminismes és un indici que anem obtenint canvis.

Encara hi ha molta feina a fer, però volem estar i estarem presents perquè cada cop siguem més, implicades i amb ganes d'avançar.L’educació en clau feminista és la base per aconseguir una societat lliure de violències.

A més no oblidem: la lluita pels canvis és i serà aconseguida al carrer. El poble com a motor.Tenim el dret de reivindicar-nos i fer-nos protagonistes de les nostres lluites, que les institucions siguin un suport, no un impediment.

 

Més Juntes i fortes que mai !!!

VAM SER, SOM I SEREM LES VEUS DEL TEU SILENCI!!!!

 

La Canonja, 25 de novembre de 2023.



Cal destacar i agrair la gran assistència de públic als dos actes, i el gran ambient que s'hi ha viscut.

Felicitats per la vostra tasca, Mirada Violeta! Que per molts anys la continueu! 


Estímul.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Bottom Ad

Pages