Adéu al canongí, orfeonista i gironí David Marca Cañellas - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dissabte, 10 de juny del 2023

Adéu al canongí, orfeonista i gironí David Marca Cañellas

Aquest dijous 8 de juny de 2023 ens ha deixat als 94 anys d'edat, a la seva estimada ciutat de Girona, el canongí David Marca Cañellas.

Va ser un històric de l'Orfeó Canongí, implicant-s'hi activament en diferents etapes: membre de la Secció Dramàtica i de la Colla Sardanista, component de la junta directiva, secretari de l'entitat i un col·laborador fervent de la nostra revista Estímul. Així mateix, també va deixar constància escrita de tota una vida, obtenint el Premi Local de Periodisme Jaume Gils el 1994 i autor del llibre sobre la història de la nostra entitat, editat el 2005 en motiu del 75è aniversari de la nostra entitat: "L'Orfeó Canongí. Una gesta irrepetible", que podeu llegir aquí:

Continuava retornant sempre que podia a la Canonja, participant-hi activament, com en les edicions del Canongí Fora Vila. I sempre la tenia en ment. Com ell s'autoanomenava: el canongí gironí.
Colla Sardanista La Canongina: Joan Fortuny, Josep Maria Canadell, David Marca, Antoni Bofarull
i les noies Josepa
Canadell, Núria Serrano, Esperança Gran i Rosa Espinós.

Molt implicat sempre en la vida activa del seu lloc de residència, tant a la Canonja com a Palau Sacosta. Així ho reflexa que, des de Girona estant, va ser-ne Senador, impulsor de 'Temps de flors' i també fundador del diari El Punt -posteriorment fusionat amb l'Avui-, del qual us deixem aquest magnífic article de reconeixement sobre la seva vida i trajectòria:

Gràcies per la teva entrega i les teves inestimables aportacions, David. Fins sempre!


Orfeó Canongí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Bottom Ad

Pages