Neix la <i>Coordinadora d'Entitats del Seguici Canongí</i> - Estímul.cat - El mitjà obert de les entitats i els ciutadans de La Canonja

Novetats

Home Top Ad

Post Top Ad

dilluns, 19 d’abril del 2021

Neix la Coordinadora d'Entitats del Seguici Canongí

Les tres entitats canongines que actualment disposen d'elements de la cultura popular s'han unit creant la Coordinadora d'Entitats del Seguici Canongí, un entorn de treball per tal de coordinar-se i potenciar conjuntament els actes festius i tradicionals del poble. Aquestes entitats són:

  • Ball de Diables
  • Mico de la Canonja
  • Amics dels Gegants i grallers de l'Orfeó Canongí

D'aquesta manera, el Mico, els Diables i els gegants Bià i Esperança (acompanyats de la recent incorporació de la Daina -la primera del projecte dels Nanos de l'Orfeó Canongí-) han organitzat ja una primera activitat conjunta, "El misteri del seguici", que ha tingut lloc el diumenge 18 d'abril emmarcat en la Festa de la Municipalitat. En aquest espectacle han llegit el següent manifest de presentació de la Coordinadora davant els canongins:

"La Coordinadora del Seguici té com a objectiu agrupar totes les aquelles entitats de cultura popular, festiva i tradicional que formen part del seguici popular de la Canonja, amb la finalitat de crear un espai de debat i decisió dins del seguici per actuar conjuntament i amb uniformitat, fent un seguici més atractiu, treballat i divers.

Un dels altres objectius de la Coordinadora és treballar per fer més gran i ampli el seguici, ja sigui augmentant la massa social de cadascuna de les entitats membres, com fent-lo atractiu perquè es creïn nous elements o balls que s'incorporin al seguici. Així doncs, la Coordinadora la formen totes les entitats del seguici i està oberta a que en algun moment se'n creï alguna de nova que pugui incorporar-s'hi.

D'altra banda, es vol treballar perquè els canongins i canongines sentin més proper i més seu el seguici, animant-los a participar d'aquest. I és per tot això que, com a Coordinadora del seguici popular i festiu de la Canonja, us volem dir unes paraules que esperem que aprecieu i compartiu:

La cultura popular s'ha de considerar patrimoni local, i ha de ser valorada tant socialment com institucionalment. Les nostres entitats culturals són fràgils, i pateixen èpoques més o menys daurades. Però la força del relleu infantil i juvenil fa que es mantinguin al llarg del temps. Les persones que hi participem ho fem de forma altruista, moguts per la il·lusió i l'alegria de tirar endavant un projecte sociofestiu, del poble i per al poble. Demanem i apostem per una cultura popular que sigui respectada, valorada i recolzada pels canongins i canongines de totes les edats. Feu-vos sòcies, impliqueu-vos, sortiu als carrers, seguiu-nos i aplaudiu-nos. Aquesta és la nostra nòmina.

La situació actual que tots patim ens ha deixat tocats però no enfonsats. Gegants, Mico i Diables estem més forts que mai, i treballem plegats per mantenir la cultura popular canongina al centre, ara i en endavant.

La cultura popular és vida, és poble i és segura!"

 

Coordinadora d'Entitats del Seguici Canongí

Col·labora: 









SUBSCRIU-TE A L'ESTÍMUL!
Introdueix el teu correu electrònic per rebre un avís amb els nous articles.
No te'n perdis cap!

   

I si vols publicar un contingut, només cal que ens escriguis a: estimul@gmail.com
Tots fem l'Estímul!

1 comentari:

  1. Quina gran iniciativa del Mico, el Ball de Diables i els Gegants de l'Orfeó Canongí! Endavant i felicitats!

    ResponElimina

Post Bottom Ad

Pages